Monday, September 9, 2013

تاریخچه تولید سوهان قم

تاریخچه تولید سوهان قم






حدود یک قرن پیش نوعی حلوا و شیرینی خانگی و محلی در قم طبخ که به حلوای قمی مشهور بود و به ندرت توسط عطاری ها عرضه می شد.

معروف است که به هنگام حضور مظفر الدین شاه قاجار در قم، از وی توسط حلوای قمی پذیرایی شد و مظفرالدین شاه پس از صرف حلوای قمی گفت: این حلوا مثال سوهان غذای مرا بریده و هضم کرد ، آنگاه مقدار زیادی از این حلوا را به عنوان سوغات با خود برد

از آن پس عنوان سوهان بر این شیرینی نهاده شد و به تدریج به عنوان نماد و سوغات شهر قم مشهور شد.

اولین کسانی که در قم سوهان پزی راه انداختند، سه تن از شاگردان جوان عطاری به نام ˈ ملاعلی عطار ˈ بودند و از این رو شاید بتوان حسین سوهانی، محمد رضا صفایی و سید محمد عارفی را بنیانگذاران صنعت سوهان قم دانست
امروزه نزدیک به 400 واحد پخت سوهان در قم مشغول به کارند که از طریق دو هزار و 500 واحد فروش، ماهیانه 300 تن سوهان عرضه می کنند .

عطر و بوی خوب همراه با بوی گلاب ناب ، پسته و نارگیل مرغوب به همراه زعفران ناب عوامل و وسایل تهیه یک سوهان مرغوب هستند.

آرد جوانه گندم، آرد سفید، شکر، کره، عسل، بادکا، گلاب، زعفران، هل، خلال بادام و پسته مواد تشکیل دهنده سوهان هستند

 

No comments:

امتیاز بدهید