Thursday, December 15, 2016

نانوایی‌های تهران سال 1393


















Thursday, September 8, 2016

تلویزیون:شاوب لورنس

تلویزیون:شاوب لورنس:مبله با درب کشویی 24 اینچ . وقتی روشن میکردی 15 ثانیه طول میکشید تا تصویر بیاد :یادش بخیر (تبلیغ سال 1349)

Photo: ‎تلویزیون:شاوب لورنس:مبله با درب کشویی 24 اینچ . وقتی روشن میکردی 15 ثانیه طول میکشید تا تصویر بیاد :یادش بخیر (تبلیغ سال 1349)‎

Tuesday, August 23, 2016

ایران - شمال سال 1394


Thursday, July 21, 2016

عکس فعلی گنبد جبلیه کرمان

عکس: ‏عکس فعلی گنبد جبلیه کرمان‏

Thursday, July 14, 2016

عکسی از فیلمهای قدیمی

عکس: ‏عکسی از فیلمهای قدیمی‏

Wednesday, July 6, 2016

فریده رهبر، مجری برنامه بچه ها بچه ها

سلام
يكي از دوستان در بخش نظرات نوشته بودند اگر ممكن است يادي هم از خانم فريده رهبر،

مجري برنامه بچه‌ها، بچه‌ها در برنامه كودك تلويزيون ملي ايران بكنيد.



تصوير مصاحبه ايشان با يكي از نشريات سال 1355 را كه از بانك اطلاعات ايرانك خريداري كرده‌ام،

با كمي جرح و تعديل تقديم مي‌كنم.














گفتگو با فریده رهبر، مجری برنامه بچه ها بچه ها

مغازه تریاک فروشی در روستا

عکس: ‏مغازه تریاک فروشی در روستا‏

Monday, July 4, 2016

مظفرالدین شاه قاجار. تاریخ عکس نامشخص.

Saturday, May 28, 2016

چه کسی وارث قانونی و واقعی ثریا است؟

نزاع حقوقی بر سر میراث ثریا اسفندیاری، همسر دوم شاه ایران در دادگاه ایالتی آلمان وارد دور جدیدی می‌شود. میزان ارث حدود ۲۰ میلیون یورو برآورد می‌شود. دادگاهی در کلن در اوایل نوامبر حکم نهایی خود را صادر خواهد کرد.
دوازده سال پس از درگذشت ثریا اسفندیاری بختیاری، همسر دوم محمدرضا شاه پهلوی، مناقشه حقوقی بر سر ارث و دارایی وی همچنان ادامه دارد. حال دادگاهی در شهر کلن وظیفه دارد که درباره "وارث حقوقی و واقعی" ثریا تصمیم بگیرد.
ثریا اسفندیاری که در سن ۶۹ سالگی بر اثر سکته مغزی در پاریس درگذشت، برادر خود، بیژن اسفندیاری را وارث اموال خویش معرفی کرده بود. اما بیژن اسفندیاری نیز تنها به فاصله چند روز پس از مرگ خواهرش ثریا در سال ۲۰۰۱ فوت کرد.
پس از مرگ بیژن اسفندیاری، "منشی و راننده" او، حسن فیروزفر مدعی شد که بیژن ۱۵ دقیقه قبل از فوتش با تنظیم دست‌نوشته‌ای، او را تنها وارث خود مقرر کرده است.
اما پریچهر زائر یکی از بستگان ثریا در مورد اعتبار و صحت این دست‌نوشته تردید دارد. پریچهر زائر (۷۰ ساله) در شهر کولبنتس آلمان زندگی می‌کند و پیش از این پرستار سالمندان بوده است. او یکی از ۲۲ نفری است که جزو بستگان و وارثان ثریا اسفندیاری به شمار می‌آید.
پریچهر زائر در گفت‌وگویی با روزنامه بیلد آلمان گفت: «میراث ثریا باید در خانواده او باقی بماند. این عادلانه نیست که شخص بیگانه‌ای این ثروت را تصاحب کند.» زائر افزود: «من با این پول می‌توانم به خیلی افراد کمک کنم.»
وارث ۲۰ میلیون یورو کیست؟

با برگزاری دادگاه ایالتی شهر کلن در ۵ نوامبر امسال مناقشه حقوقی وارد دور جدیدی می‌شود. گفته می‌شود که دارایی‌های ثریا بالغ بر میلیون‌ها یورو می‌شود. گرچه حجم دقیق این دارایی اعلام نشده اما گفته می‌شود که مبلغی حدود ۲۰ میلیون یوروست.
ثریا اسفندیاری، ملکه ایران از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۸ میلادیثریا اسفندیاری، ملکه ایران از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۸ میلادی
پریچهر زائر به مجله "بونته" چاپ آلمان گفت: «ما مایل نبودیم که روند دادگاه طولانی شود، اما به هر حال خوشنودیم که این دادگاه سرانجام خاتمه خواهد یافت.»
یکی از سخنگویان دادگاه به نشریه "بونته" گفته است که دو کارشناس به دادگاه یاری می‌رسانند، اما جلسه دادگاه در ۵ نوامبر در پشت درهای بسته برگزار خواهد شد. به نظر می‌رسد که حضور تماشاگران و روزنامه‌نگاران در این مناقشه، مخل روند دادرسی تلقی می‌شود.
از زمان آغاز این مناقشه حقوقی در سال‌های گذشته تا کنون، ۵ گزارش کارشناسی به دادگاه ارائه شده است. اما به گفته کارشناسان، حکم دادگاه در این باره کاملاَ ناروشن است و هر یک از طرفین می‌تواند امیدوار باشد که به عنوان برنده و وارث ثریا سالن دادگاه را ترک کند.
نگاهی کوتاه به زندگی ثریا
ثریا اسفندیاری بختیاری در ۱۳۱۱ در اصفهان بدنیا آمد. پدر او خلیل خان اسفندیار، پدربزرگش اسفندیار خان سردار اسعد و مادر وی افا کارل (Eva Karl) شهروند آلمانی ساکن برلین بود. ثریا چند سالی از دوران کودکی خود را در شهر برلین گذراند. در اصفهان و زوریخ و لندن به مدرسه رفت و به زبان‌های فارسی، آلمانی، انگلیسی و فرانسوی تسلط داشت.
ثریا از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۸ میلادی رسماَ ملکه ایران بود، اما از آنجایی که این وصلت فرزندی برای تداوم سلطنت در ایران بدنبال نداشت، شاه به‌رغم "عشق" زیاد به ثریا مجبور به جدایی از وی شد. اشرف پهلوی، خواهر شاه در باره این وصلت گفته بود: «شاه عاشق ثریا بود و اگر ثریا می‌توانست برای او جانشینی بیاورد، آنان هیچگاه او هم جدا نمی‌شدند.»
ثریا معروف به" ملکه‌ای با چشمان زمردین" بود. پیکر وی پس از مرگ در قطعه خانوادگی در گورستان مونیخ به خاک سپرده شد.

محمد‌رضا شاه، فرح دیبا، رضا و علیرضا پهلوی در باغ کاخ نیاوران. اولین گام‌های شهدخت لیلا. تاریخ ماه مه سال ۱۹۷۱

Thursday, May 19, 2016

تبلیغ سال 1348

Photo: ‎تبلیغ سال 1348‎

Wednesday, May 18, 2016

آگهی خواستگاری

Saturday, April 30, 2016

فوزیه جهانبانی

فوزیه جهانبانی
فرزند شهناز پهلوی و خسرو جهانبانی
دختر دوم شهناز که برای جاودانه ماندن مادرش وی را فوزیه نام گذاشت
عکس: ‏فوزیه جهانبانی 
فرزند شهناز پهلوی و خسرو جهانبانی
دختر دوم شهناز که برای جاودانه ماندن مادرش وی را فوزیه نام گذاشت‏

Tuesday, April 26, 2016

دختران و خانم های ایرانی در دیدار پرسپولیس سال 1393



Tuesday, April 12, 2016

ستارگان تیم ملی ایران در جام جهانی آرژانتین ۱۹۷۸

ستارگان تیم ملی ایران در جام جهانی آرژانتین ۱۹۷۸
شاگردان حشمت الله مهاجرانی :
مرحوم ناصر خان حجازی ، حسن روشن ، محمد صادقی ، حسن نایب آقا ، بهرام مودت ، ایرج دانایی فرد ، بهتاش فریبا ، علی رضا خورشیدی ، آندرانیک اسکندریان ، علی پروین ، حسن نظری ، ابراهیم قاسم پور و ...

عکس: ‏ستارگان تیم ملی ایران در جام جهانی آرژانتین ۱۹۷۸
شاگردان حشمت الله مهاجرانی :
مرحوم ناصر خان حجازی ، حسن روشن ، محمد صادقی ، حسن نایب آقا ، بهرام مودت ، ایرج دانایی فرد ، بهتاش فریبا ، علی رضا خورشیدی ، آندرانیک اسکندریان ، علی پروین ، حسن نظری ، ابراهیم قاسم پور و ...

با سپاس از    EmroozNama‏

Saturday, April 9, 2016

شاهزاده فوزیه،

نخستین ازدواج او با شاهزاده فوزیه، خواهر فاروق، آخرین پادشاه مصر، بنا به اراده‌ی رضا شاه صورت گرفت. گرچه شاه هرگز دلیل جدایی خود از فوزیه را مطرح نکرد و صرفاً دلیلی غیر معقول، یعنی نداشتن پسر از او را عامل جدایی دانست

Photo: ‎نخستین ازدواج او با شاهزاده فوزیه، خواهر فاروق، آخرین پادشاه مصر، بنا به اراده‌ی رضا شاه صورت گرفت. گرچه شاه هرگز دلیل جدایی خود از فوزیه را مطرح نکرد و صرفاً دلیلی غیر معقول، یعنی نداشتن پسر از او را عامل جدایی دانست‎

Thursday, April 7, 2016

میدان تجریش تهران، سال ۱۳۴۷خورشیدی

عکس: ‏میدان  تجریش تهران، سال ۱۳۴۷خورشیدی 
گویا این مغازه کفش ملی هنوز هم هست؟

تاریخ در تصویر‏

Wednesday, April 6, 2016

پرایدی متفاوت در تهران سال 1393


جلد شجاعانه نشریه چلچراغ


علی اکبر صالحی در بیمارستان سال 1394


Wednesday, March 16, 2016

تاپ کت

تاپ کت




تاپ کت هم از جمله تولیدات Hanna-Barbara بوده و در سال 1961 در 30 قسمت برای پخش از تلویزیون به کانال ABC امریکا فروخته شده است. این کارتون در سال 1356 در مجموعه برنامه کودک تلویزیون ملی ایران پخش می شد.


تیتراژ ابتدای کارتون تاپ کت

دریافت سبد کالا 1392

 Mobin Salehi's photo.

Thursday, March 10, 2016

ایران - شمال 1394


Tuesday, March 8, 2016

حبيب الله شهبازي در زمان تيرباران

عکس: ‏حبيب الله شهبازي در زمان تيرباران‏

Thursday, February 18, 2016

جوانان تهرانی در سال ١٣٤٩ خورشیدی

عکس: ‏جوانان تهرانی در سال ١٣٤٩ خورشیدی 

تاریخ در تصویر‏

Wednesday, February 10, 2016

تبلیغ کلوچه با پورشه


Thursday, January 28, 2016

عکس دهه چهل


Thursday, January 21, 2016

( آموزگاران دبستان جزایری اهواز - سال ۵۰-۵۱ خورشیدی )

عکس: ‏روزگاری که به مقام و منزلت بانوان ارزش خاصی قائل می شدند!
(  آموزگاران دبستان جزایری اهواز - سال ۵۰-۵۱ خورشیدی )

تاریخ در تصویر‏

Monday, January 18, 2016

جلد کتاب “پاسخ به تاریخ” نوشته شاه ایران

Answer_to_History

Monday, January 4, 2016

زنده یاد نعمت الله آغاسی و فروزان

Photo: ‎زنده یاد نعمت الله آغاسی و فروزان‎· ·

Friday, January 1, 2016



کشتی میکل آنژ و رافائل (تایتانــیک ایـــرانی) که روز و روزگاری مال ایران بود!

محمدرضا شاه دو کشتی به نام های رافائل و ميکلانژ از ايتاليا را خرید . ميکل انژ برای سربازان نیروی دریایی شاهنشاهی و کوچتر از رافائل بود . ولی رافائل برای تفریح مر...دم و جذب گردشگر برای ایران ، و يک کشتی با شکوه با همه امکانات تفريحي که در زمان خود نظير نداشت ...

کشتی رافائل در سال 1344 تا 90 میلیون دلار قیمت گذاری شد ، اما ایتالیا با توجه به شرایط اقتصادی 10 سال بعد آن را به مبلغ فقط 2 میلیون دلار به ایران فروخت . نخستين طرح كشتی "رافائل" در سال 1337 توسط ایتالیایی ها كشيده شد و رافائل به طول 276 متر و عرض 31 متر در کشور ایتالیا ساخته شد . در كشتی رافائل 850 خروجی راديو تلفنی ، 6 استخر شنا ، 750 كابين (در هر كابين يك حمام و توالت شيك و لوكس كه با مرمرهای ايتاليايی تزيين شده بود وجود داشت) ، 18 آسانسور ، 30 سالن اجتماعات ، تالار نمايشی با 500 صندلی و باشگاه های ژيمناستيك و پرورش اندام ساخته شده بود .

رافائل بزرگ بود و با عظمت ؛ یک کشتی با شکوه با همه امکانات تفریحی که در زمان خود نظیر نداشت . هیچ یک از کشورهای پیشرفته آن زمان نظیر آن را نداشتند. روزی که رافائل از ایتالیا به سوی ایران در حرکت بود ، مردم ایتالیا با اشک رافائل را بدرقه کردند . چون رافائلی را که خودشان ساخته بودند ، مجبور بودند به ایران بفروفشند. رافائل در میان اشک و اندوه ایتالیا را ترک کرد و زیبا و خرامان به سوی ایران پیشرفت .

در بهار 1356 رافائل با 50 خدمه ايتاليايی و با افزايش ظرفيت در حد سكنای 1800 نفر در بندر بوشهر پهلو گرفت . کشتی ميكل آنژ هم در بندرعباس مستقر شدند و از كابين های متعدد آن براي اسكان پرسنل نيروی دريايی شاهنشاهی استفاده شد . موج ها ی دریا بوق بلند و غریبی را به گوش اهالی شهر بوشهر می رساند . مردمان بندر بوشهر وقتی از پنجره ی خانه های بافت قدیم به بیرون نگاه انداختند حیرت زده ، غول سفید و باشکوهی را دیدند که به ساحل بوشهر نزدیک می شد .
کسی خبر نداشت که این کشتی بزرگ و سفید که تراکم دود از دودکش های عقبش به هوا بر می خاست و بدنه اش این چنین سفید و درخشان بود ، قرار است سال ها مهمان ذهن و جان مردمان این شهر شود .

بوشهری ها که تا به حال کشتی های زیادی را دیده بودند فوج فوج می آمدند ، در ساحل جمع می شدند و با اشتیاق این کشتی زیبا را می دیدند و با زمینه ای از این کشتی عکس می گرفتند . اواخر سال ۵۷ خدمه ایتالیایی کشتی رافائل کم‌ کم به کشورشان برگشتند ...

بعد از انقلاب ، طولی نکشيد که ايران درگير جنگ با عراق شد . در سال 1362 دو هواپیمای عراقی با چند موشک آن را هدف قرار دادند . رافائل در این حمله صدمه زیادی دید و در آب زمین ‌گیر شد. این کشتی که تا نیمه ‌ای از بدنه‌ در آب فرو رفته بود ، چیزی نگذشت که یک کشتی باری به نام ایران سلام با آن برخورد کرد و به بدنه اش آسیب جدی رساند.

در همان سالها ، ايتاليا ، کشتی ميکلانژ را خريد و به ايتاليا برگرداند ...

بدین ترتیب کشتی اقیانوس پیمای رافائل نتوانست بیشتر از تقریبا 7 سال در کنار سواحل بوشهر دوام بیاورد و خیلی زود به افسانه ای غریب و زیستگاه آبزیان دریایی تبدیل شد ‌.

در حال حاضر کشتی رافائل در ساحل بوشهر ديده نمی شود و زير 7 متر آب ، در فاصله ی 2 كيلومتری نيروگاه اتمی قرار گرفته است .

امتیاز بدهید