بانک اطلاعاتی عکسهای تاریخی و موضوعات قدیمی
بانک اطلاعاتی عکسهایی مجلات و روزنامه ها و مکانهای قدیمی تهران و ایران
Tuesday, July 29, 2008
يک خطر اجتماعی و خانوادگی
وافورکشی ،مد زشت روز ( قسمت اول )
زنانی که تریاک می کشند ، ننگ جامعه ایرانند .
در بعضی از خانه ها « اتاق دود »با دکوراسیون های مخصوص ساخته اند و قیمت وافور ناصرالدین شاهی به بیش از یک هزار تومان رسیده است .
مادران باید با مد زشت و نکبت بار تریاک کشی شدیدا مبارزه کنند و از تریاکی شدن نسل آینده جلوگیری نمایند .
وافور کشی متاسفانه مد روز شده است و طبقات شیک و ثروتمند و تازه به دوران رسیده ای که در چند سال اخیر ناگهان صاحب ثروتهای هنگفت شده اند ،تریاک کشی را بعنوان تفنن و سرگرمی وارد محافل خانوادگی کرده اند و شیطان موذی اعتیاد را حتی به محیط خانه های خود راه داده اند .
آدم تریاکی تا چندسال قبل یک آدم بدبخت ،مافنگی ،وذلیل و رنجور بود که جوانها اورا ننگ جامعه میدانستند ولی اکنون دو سه سالی است که از سر تصدق یک « مدکاذب و خطرناک » تریاکی شدن و تریاک کشیدن جزو کارهای جالب ،هیجان انگیز ،و سطح بالا شده است . چرا؟برای اینکه عوامل استعماری و دشمنان ایران میخواهند این ملت تریاکی بشود و از اداره امور جامعه خود عاجز بماند و مثل گذشته ،تن به هر حقارتی بدهد .
خوشبختانه مقامات امنیتی صدای ناقوس خطر را شنیده اند و مبارزه شدیدی را علیه « وافور و منقل » آغاز کرده اند و دسته دسته جوانها و افراد فکل و کراواتی و ثروتمند و صاحب مقامات را روانه زندان می کنند واین یکی از بهترین مبارزات ملی و انسانی است که برای شکستن « یک مد کثیف و خانه سوز » آغاز شده است .
تریاکی آدم بدبخت ،وامانده ،مریض و ذلیلی است که پول و عمر و خانواده و غیرت و شرف خود را بصورت دود ،ذره ذره از بین میبرد و جز ننگ و ذلت چیزی عاید او نمی شود .این وظیقه مادران و همه زنان است که علیه مد خطرناک وافورکشی مبارزه کنند و با شجاعت و بدون ذره ای ترس منقل و وافور را از خانه خود برانند ،زیرا در پشت این بساط ننگین چهره موذی شیطان دیده می شود .
جای تاسف است که در هجوم های اخیر ماموران به خانه های تریاک کشان اینهمه زنان و دختران بظاهر شیک و آلامد و تحصیلکرده دستگیر شده اند و این برای جامعه تازه آزاد شده زنان ایران یک ننگ و سرشکستگی بزرگ است .
زن ایرانی آزاد نشد که تریاکی بشود و این زنهای فریب خورده تریاکی نمونه های زشت و توهین آور جامعه زنان ایران هستند که باید لعن و نفرین بدرقه راه آنها بشود .
مادران باید در خانه های خود وافور و منقل ها را بشکنند و قصه ننگ تریاک کشی را به فرزندان خود بگویند .ملت ایران نباید گول تبلیغات دروغ و ویران گر عادات و اخلاق عصر استعماری را بخورد و بعنوان « مد روز بودن » آینده فرزندان خود را بادود و سم تریاک سیاه کنند .
- تریاکی بی غیرت است .
- تریاکی ذلیل و بدبخت است .
- تریاکی پوک و پوچ و بی حال و از خود راضی است .
- تریاک دشمن سلامت ،اخلاق و انسانیت است .
باید با این دشمن موذی و این مد زشت و خطرناک بشدت مبارزه کرد والا بچه های دبستانی هم بزودی تریاکی می شوند و وافور را از دست پدران خود بدهان می گذارند .
توطئه بر ضد ملت
بسیاری از جامعه شناسان معتقدند که در پشت رواج مد زشت تریاک کشی چهره کریه استعمار دیده می شود و توطئه ای بزرگ از طرف دشمنان ایران برای تریاکی کردن جوانها با زیرکی و خدعه در دست اجراست .شرکت نفت سابق انگلیس برای تریاکی کردن ایرانیها برنامه وسیعی داشت و هرسال مقدار زیادی تریاک مجانی بین مردم توزیع می کرد و حالا خدا میداند کدام دست خارجی نقشه تازه ای برای تریاکی کردن این ملت کشیده است .
حقه های وافور زمان ناصرالدین شاه که تا یکی ،دو سال پیش خریداری نداشت ودر عتیقه فروشی ها جزو اشیا ء بی قیمت در گوشه ای ریخته شده بود .حالا دانه ای هزار تومان هم پیدا نمی شود !علت آن است که میخواهند وسایل و اسباب تریاک کشیدن را جزو زندگی لوکس قلمداد کنند و آدمهای ساده لوح را فریب بدهند .
خیلی از خانواده های وافوری – که به این کار مباهات هم می کنند – منقل های شفارشی دارند که بعضی از آنها کار ایتالیاست و بیشتر از پنجهزار تومان می ارزد وجالب اینکه روی این منقل ها نقش سربازان هخامنشی به چشم میخورد !
در خانه تازه بدوران رسیده ها « اتاق دود » معمولا با رنگ های تیره نقاشی می شود و همه وسائل اتاق از مخده گرفته تا فرش و پرده و لوستر برنگ تیره است که چرک تاب باشد و دود رنگ آنها را تغییر ندهد .
یعنی اگر دود ریه ها را پوشاند و نفس ها را به تنگی واداشت و وجود تریاکی را مضمحل کرد ،اشکالی ندارد ولی به ظاهر پرده و مخده و فرش نباید گزندی وارد شود !
قبح و زشتی تریاک کشی بحدی از بین رفته که پدران و مادران کم کم جلوی فرزندان خردسال خود تریاک می کشند و حتی پدرها به پسران 20 ساله و دختران 18 ساله خود هم یک « پک » تعارف می کنند و بالبخند می گویند : بکش ،برایت خوب است ! یعنی در حقیقت پدر به دست خود به پسر و دخترش زهر می دهد .
در میهمانی ها جماعتی با شور وحال و ادای مخصوص به اتاق دود می روند و برای یک « پک » زدن سر و دست می شکنند .هرکس یک »پک » نزند ،امل و فناتیک قلمداد می شود ویکی از دلایل روشنفکر بودن و امروزی بودن آشنا بودن به طرز سیخ زدن به حقه وافور و آماده کردن بساط منقل است .چه مصیبتی برای یک ملت و یک خانواده بدتر از این که به آلودگی و اعتیاد و انحطاط فخر کند !
اخیرا در یکی از همین پارتی های درجه اول و پر از ریخت و پاش ،دختر بیست ساله ای که بقول خودش لول ،لول بود میگفت :« کاش عموجان تریاک بیشتری داشت و تا صبح می کشیدیم »!و پسر جوانی می گفت : « خوش بحال کسانی که هرشب بساط منقل شان برپاست .ما جوانها از همه چیز محرومیم !اینهم شد زندگی که آدم برای یک تریاک کشیدن اینهمه التماس بکند »!
واقعا تاسف آور و تکان دهنده است که در عصر رستاخیز و در زمانه ای که مردم باید دوش بدوش هم در راه سازندگی کشورمان تلاش کنند و لحظه ای از وقت خود را تلف نکنند ،عده ای فقط در این اندیشه اند که موجباتی فراهم شود تا بساط دود ودم و تریاک برپاکنند و بقول خودشان از وافور کام بگیرند !
300 هزار تریاکی
ازیک مقام بسیار مطلع در وزارت بهداری سئوال کردیم که آیا اماری در دست هست که نشان بدهد چند درصد از مردم ایران تریاکی هستند ؟جواب داد :
- در هیچ کشوری آمار دقیقی وجود ندارد که معلوم کند چند درصد از مردم آن کشور معتاد هستند .رقم آمار رسمی کشورها معمولا خیلی پایین تر از آمار واقعی است و متاسفانه عده معتادین شناخته نشده بیشتر از معتادین شناخته شده است .بنابراین در مقابل آمار رسمی ،یک آمار تخمینی هم وجود دارد .
عده معتادین ایران در سال 1334که قانون منع کشت خشخاش به پارلمان میرفت برای جمعیت بیست میلیونی آنروز یک میلیون و پانصد هزار نفر بود که تقریبا 5/ 7 درصد کل جمیعت ایران می شد وبعد که کشت خشخاش منع شد و مبارزه شدیدی با عوامل اعتیاد آغاز گردید و تریاک کشی قبیح جلوه کرد ،تعداد معتادین به طور محسوسی کاهش یافت تا جائیکه تا سه چهار سال پیش تعداد معتادان تخمینی از 300 هزار نفر یعنی یک درصد کل جمعیت تجاوز نمی کرد .ولی در چند سال اخیر که وافورکشی دوباره مد شده و اشخاص سرشناس و ثروتمند به این کار کشانیده شده و زشت بودن اعتیاد دوباره ازبین رفته ،چه بسا که تعداد معتادان شناخته نشده افزایش نگران کننده ای یافته باشد .
پایان قسمت اول
مجله زن روز / شماره 551 / آبان ماه 1354
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
امتیاز بدهید
ابزار امتیاز دهی
No comments:
Post a Comment